De Prodentfabriek
Oude Fabrieksstraat 20
3812 NR Amersfoort
De Prodentfabriek zit net buiten het oude stadscentrum van Amersfoort in ‘De Nieuwe Stad’. Dit voormalig industrieterrein is duurzaam herontwikkeld en heeft een bijzonder karakter met een rijke historie. Op het terrein zijn diverse horecagelegenheden gevestigd, o.a. Het Lokaal, Boot Koffie Branderij en Restaurant Kroast.

Openbaar vervoer

De Prodentfabriek ligt op loopafstand van station Amersfoort Centraal.
Verlaat het station aan de achterkant, sla rechtsaf en volg de Piet Mondriaanlaan tot aan de rotonde. Op de rotonde gaat u linksaf de Amsterdamseweg op en na circa 100 meter rechtsaf de Overijsselstraat in. Die gaat over in de Oude Fabrieksstraat. U ziet vanzelf de borden met Prodentfabriek. Zie ook het kaartje hieronder.
Vanaf het station rijden ook diverse bussen in de richting van de Prodentfabriek, bijvoorbeeld bus 2 en 3 (halte ‘De nieuwe stad’).

Parkeren

Aan de Eemlaan, op twee minuten lopen vanaf de Prodentfabriek, is een parkeergarage. Een dagkaart kost € 9,50. Uitrijkaarten zijn te koop aan de bar in de Prodentfabriek.

 

(Klik op het kaartje voor een grote versie.)

Voorzieningen

Aan het Eemplein, een paar minuten lopen vanaf de Prodentfabriek, is kunsthal KAdE gevestigd.
Datzelfde plein huisvest een groot winkelcentrum met alle mogelijke winkels. Ook is er een pinautomaat, in de hal van Albert Heijn.

Op het drukkerspad?

Op loopafstand van de Prodentfabriek is ook de Katoendrukkerij gevestigd (Plantsoen Noord 2, 3811 GH Amersfoort, www.dekatoendrukkerij.nl). Een bezoek zeker waard!
Iets verderop (maar nog steeds goed te belopen) zit Letterpers en Stadsatelier, een inspirerende plek waar je onder andere terecht kunt voor cursussen (Van Westreenenstraat 2, 3814 BN Amersfoort, letterpers.nl).